How to make Hiroshima-hu Okonomiyaki

広島風お好み焼き(広島人に言わせると、広島焼きではなくお好み焼きだ!!と言われますが、
ここは関西風と区別するために広島風と言わせていただきます(笑))

以前うちの実家で旦那が広島風お好み焼きを焼いてくれて、
それを写真と手順とともにご紹介しました。
リンクはこちら
sakurasaku8088.blog109.fc2.com/blog-entry-628.html

今日はボストン広島県人会の集まりで、お好み焼きを
焼いてきました

日本語バージョンは上のリンクに書いてあるので、
今度は、写真とともに英語バージョンをアップしてみます

How to make Hiroshima-hu Okonomiyaki.(4 servings)

1. Ingredients
okonomiyaki-ko(you can buy this pre-mixed at an Asian market or substitute with a 1:1.5 flour-water mixture.)
0.4lbs pork, cabbage,
2 packs of dried bonito, 1 pack(0.5lbs) of bean sprouts, a batch of green spring onion, ikaten, 3 packs of noodles(stir-fried soba noodles), 4 eggs, okonomiyaki-sauce, green dried seaweed, Japanese basil


2. Preparation
Cut the cabbage into rough strips.
Fry the noodles and add one table spoon of okonomiyaki-sauce
Put 1 cup of okonomiyaki-ko into the bowl and then add one and a half cup of water. This is the batter.


3. Fry a half cup of batter like a crepe.(1 serving )
Heat the electric griddle until 180℃(360F).
s-1生地をのばす 


4. Put the dried bonito on the crepe.
s-2かつおぶし 


5. Put the cabbage on the crepe.
s-3きゃべつ 
 Put a lot of cabbage on the dough.
 The taste is good if you put a lot of cabbage.


6. Add the bean sprouts, ikaten, the green spring onion.
s-4もやしイカ天ねぎ 
 It is characteristic of not Kansai-hu Okonomiyaki, but Hiroshima-hu Okonomiyaki.


7. Add the pork.
s-5豚肉 
 Don’t let the pork slices overlap. Put them next to each other.


8. Pour the batter again.
s-6生地 
 Pour the same amount of batter as you did for the first crepe.


9. Flip all of it.
s-7ひっくり返す 
Take two spatulas. Slip the spatulas underneath the crepe on both sides perpendicular to the slices of pork and flip it over.
s-8ひっくり返し後 
 Although the cabbage might stick out, you can recover it by putting the extra cabbage under the crepe.


10. Wait until the pork is well done and the cabbage is dehydrated.
s-9抑える 
 Once the cabbage is starting to get dehydrated, push the top down with the spatula.


11. Put the crepes on top of the noodles.
s-10そばの上にのせる 


12. Add one egg.
 s-11卵豆乳 
 Add one egg on the electric griddle and then put the crepe on top of the egg.


13. When the egg is fried completely, flip the crepe over.
s-12ふたたびひっくり返す 


14. Put okonomiyaki-sauce. Add dried green seaweed on top if you want.
s-13たれ 
s-14あおのりのせて完了 


15. Add some cheese and Japanese basil if you want.




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プロフィール

ハチリン

Author:ハチリン
都内で働きながら病院や特別支援学校でボランティアでミュージカルをする団体、キャトル・リーフに属して活動していました。
H22年4月から転勤で広島へ。
H23年に第1子,H25年に第2子を産み、2児の母。
H26年8月から1年間アメリカ、ボストンにて家族で暮らします。

日常の記録などをアップしていきたいと思います。

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